Sursa si resursa evolutiei tale
Header

Atinge maiestria!

septembrie 24th, 2012 | Posted by liliana in Articole

Nu există o cale spre fericire, fericirea este ea însăşi o cale.
Ceea ce suntem este darul lui Dumnezeu pentru noi, iar ceea ce devenim este darul nostru pentru Dumnezeu.
Alege astăzi să-i oferi cel mai măreţ dar. Fii desăvârşit! Atinge măiestria!

Cum poţi face asta?

Atunci când studiezi biografia unei persoane celebre vei descoperi, de cele mai multe ori, că a fost „ucenicul” unuia sau mai multor maeştri. Prin urmare, dacă doreşti să ajungi la măiestrie şi succes, e bine să fi „ucenicul” unui specialist în domeniu.
Având un maestru, vei dori să preiei toate informaţiile pe care le deţine, să afli toate sursele şi secretele lui, tot ceea ce studiază şi tot ceea ce va studia.
Pentru asta … deprinde stilul cognitiv!
Pentru a atinge rezultatele pe care le obţin mentorii tăi, învaţă să gândeşti aşa cum gândesc ei.
Fii dispus să ajuţi un maestru să gestioneze timpul său cât mai bine, preluând o parte din munca lui „măruntă”. Fă tot ce îţi cere cât mai bine, mai repede şi chiar mai mult. Anticipează-i nevoile şi dorinţele.

În primul rând hotărăşte-te care sunt disciplinele pe care doreşti să le stăpâneşti. Şi hotăreşte-te să dai dovadă de cunoaştere deplină. Găseşte-ţi un mentor care să te inspire. Trebuie însă să îţi doreşti cu adevărat acest lucru. În acest fel vei găsi o cale pentru a realiza ceea ce îţi propui.
Propunându-ţi să ai succes, va fi potrivit să începi cu o perioadă de ucenicie.
.
Învaţă tot ceea ce poţi de la mentorul tău, apoi continuă să-ţi materializezi visul. Găseşte-ţi persoanele potrivite pe care să ţi le alături. Construieşte-ţi tema şi acţionează.
Toate acestea îţi vor aduce apoi succesul şi prosperitatea.

Cum poţi găsi mentorul potrivit?

Un vechi dicton spune: „atunci când elevul este pregătit, maestrul apare”.
De ce este adevărat acest lucru?
Deoarece atunci când elevul se angajează în cele din urmă să urmeze un mentor, îşi dă imediat seama că profesorii şi mentorii există pretutindeni în jurul său. Mentorii au fost şi sunt peste tot! Însă el acum este pregătit să îi întâlnească.

Sunt trei tipuri de mentori:

 • Mentorii accidentali
 • Mentorii implicaţi
 • Mentorii eroi

Primul tip de mentori, mentorii ccidentali, reprezintă cel mai obişnuit tip de mentori. Dacă eşti deschis către experienţe, poţi învăţa cu uşurinţă. Fiecare persoană pe care o întâlneşti „întâmplător” îţi va arăta ceva pentru a realiza ceea ce ţi-ai propus. Deoarece nu există „accidente” , trebuie să te obişnuieşti cu faptul că fiecare întâlnire, oricât de neînsemnată ar părea, îţi poate oferi ceva.
Poţi fi la rândul tău un mentor accidental pentru altcineva, transmiţând mesajul potrivit sau adevărul călăuzitor pentru a ridica acea persoană la un nou nivel de înţelegere.
Observă în fiecare zi mentorii care apar „întâmplător” în viaţa ta. Un mentor poate fi orice: o problemă, o boală, lectura unei cărţi, orice formă de viaţă.
Şi nu uita, problemele au un rol pozitiv. Ele ascund de fapt putere. Desprinde ceea ce încearcă să te înveţe.
„Goliat a fost cel mai bun lucru care i s-a întâmplat lui David”.

Mentorul implicat, este un alt tip de mentor.
Acordă-ţi câteva minute pentru a privi înapoi în viaţa ta. Vei descoperi că au fost mulţi mentori care s-au implicat trup şi suflet în ceea ce au făcut pentru tine. Ei sunt cei de la care ai învăţat lucruri minunate în viaţa ta: de la învăţătorul tău până la prieteni sau o matuşă.
Pentru a găsi alţii asemenea lor, va trebui însă să cauţi, pentru că un mentor de acest tip nu îşi face apariţia dintr-o dată.
Cum poţi să îl găseşti?

 • Întocmeşte o listă cu resursele care îţi lipsesc. Notează resursele care crezi că te vor ajuta să îţi atingi scopul.
 • Creează o reţea în interiorul propriului cerc de persoane de contact. Probabil cunoşti pe cineva care cunoaşte pe altcineva care deţine răspunsul la întrebările tale. Întocmeşte o listă cu numerele de telefon.
 • Lărgeşte-ţi căutarea. De îndată ce ştii ce îţi lipseşte poţi găsi numele mentorilor potenţiali, în surse diverse – pe internet de exemplu.

Ţine însă cont: mentorii potenţiali vor fi extrem de ocupaţi în urmărirea propriilor scopuri. Oricine primeşte o solicitare de a fi mentor pentru altcineva, o va trece în partea de jos a listei de priorităţi. Singurul mod de a determina mentorul să treacă cererea ta în partea de sus a listei, este să afli ce îşi doreşte şi să te referi la priorităţile sale şi să îl ajuţi în acest sens.
Deci, fii primul care dă şi vei primi fără îndoială ceva în schimb.

Al treilea tip de mentori sunt mentorii eroi.
„Spune-mi care sunt eroii tăi şi îţi voi spune cum te vei descurca în viaţă”.

Mentorul erou este persoana cu realizări măreţe – campionii, modelele, inspiraţia ta.
În orice timpuri, în oricare dintre domenii există lideri care au excelat: în lumea afacerilor, în lumea corporaţiilor, în cea a investiţiilor, a artei, a muzicii, în lumea spirituală. Fiecare domeniu are simbolurile sale, fie că sunt în viaţă sau nu: Bill Gates, Mozart, Moise, Isus, Cleopatra, Socrate, Prinţesa Diana, Michael Jackson …
De obicei acest tip de lideri sunt inaccesibili publicului. Poţi însă avea acces la înţelepciunea lor în alte moduri.

 • citeşte biografiile oamenilor pe care îi admiri
 • urmăreşte programe TV cu documentare despre viaţa, realizările şi domeniile lor de activitate
 • citeşte articole care conţin informaţii despre aceştia
 • studiază cărţi, CD-uri, filme
 • vizitează pe cât posibil locurile lor natale, sau locurile în care au devenit celebri
 • fă fotografii alături de ei, ori de câte ori este posibil. Expune-le apoi pe perete în camera ta.

 

Şi nu în cele din urmă:
Înfiinţează un Consiliu Imaginar de Lumină format din liderii pe care i-ai ales. Imaginează-ţi că eşti capabil să te sfătuieşti cu ei, ca şi cum ar comunica cu tine în persoană. Imaginează-ţi ce ţi-ar spune? Ce indicaţie deosebită ar putea să-ţi ofere?
Pe parcursul meditaţiei zilnice, imaginează-ţi că poţi extrage sursa inspiraţiei şi înţelepciunii chiar de la propriul Consiliu de Lumină.

Şi încă ceva:
Oricare ar fi dificultăţile pe care le întâmpini azi, priveşte-le ca pe un mentor care îţi transmite învăţăturile unei lecţii preţioase. Aşa vei creşte. Aşa vei atinge succesul. Aşa vei deveni tu însuţi mentor pentru ceilalţi. Aşa vei atinge măiestria.

Întreabă-te astăzi:
Care este cel mai mare dar al meu şi ce vreau să realizez în viaţă?
Dacă doreşti să atingi succesul, trebuie să îţi descoperi „darul” şi să îţi fixezi un scop, o misiune.
Poate ai mai multe daruri, însă trebuie să îl descoperi pe cel mai mare şi să-ţi zideşti viaţa în jurul lui. Acest lucru va duce la împlinirea misiunii tale în viaţă.
Ascultă-ţi inima şi lasă-te ghidat de ea. Caută lumina din inima ta şi luminează cu ea în jurul tău, în lume.

Atinge măiestria!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

no