Sursa si resursa evolutiei tale
Header

Darul vulturului

septembrie 24th, 2012 | Posted by liliana in Articole

Directie si destinatie, iată două aspecte diferite ale aceluiasi sens. Iar distinctia între ele este una foarte subtilă, ca si distinctia între minte si inimă, între poezie si proză.
Destinatia e un loc precis, directia e intuitivă. Destinatia e în afara ta, directia poti s-o simti. Destinatia e în viitor si odată decisă începi să îti conduci viata către ea. Iar în viitor e ceea ce nu cunosti, încă.
Stabilind destinatia, viitorul se conturează condus de minte, de gândire care e prinsă în tipare repetitive, condiţionate de trecut. Când stabilesti destinatia, trecutul este cel ce hotărăste, iar tu îti tot repeti trecutul, limitând posibilitătile.
Directia e ceva viu, apartine momentului prezent. Ea nu stie nimic despre viitor, despre trecut, ea pulsează, în aici si acum. Iar din acest moment în care pulsează se naste momentul următor. Nu printr-o decizie se creează, ci prin faptul că trăiesti acest moment. El o să-ti dea directie. Acea directie nu e dată de tine, nu e impusă de tine, ci pur si simplu se creează.
Acesta este darul Vulturului, trăirea la nivelul de perceptie al Vulturului. E locul din care alegi doar să fii tot ceea ce poti fii mai bun, mai măret.
Să fii tu însuti/însăti trăind momentul prezent cu profundă încredere si totalitate. Din această totalitate se va crea directia, un viitor creat prin visare.
Iar puterea de a fiinta prin visare stă în acest moment de tăcere în prezent, neatins de gânduri, neatins de minte, … această tăcere care înconjoară, această uimire, această minte a începătorului.
Da, directia vine din trăirea acestui moment la nivelul Vulturului. E stabilă, e profundă, e trează, pulsând de viată si necunoscut, mereu imprevizibilă si desăvârsită.
Asa că mergi sigur, hotărât si în tăcere, alegând azi Darul Vulturului, alegând azi doar să fii, … aici si acum.

 

 

Darul Vulturului
Alege astăzi a trăirii măretie
Si lasă gândul să îti dea fiori,
Unindu-te cu-a Cerului statornicie
Si-a sufletului taină, sunet si culori.

Alege azi ca tu să fii iubirea
Si lasă valul vremilor neîncepute
Să îti aseze-n inimă nemărginirea
Clipa gingasă si nimicul să-ti sărute.

Alege azi să fii visare desclestată
Si contopit cu clipa si vremelnicia
Să nasti în foc si viată-adevărată
Un nou destin cu pacea temelia.

Alege azi să fii chiar tu nemărginirea
Ce te uneste cu Divin si cu Profan
Si curgi mirarea, curgi uimirea
Eliberând cântări de înger diafan.

Alege azi să fii un imn desăvârsit
Care tâsneste-n sunete, lumină si culoare
Si fără limite pătrunde-n Infinit
Cu gratie, recunostintă si iertare.

Lumină şi Armonie!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

no