Sursa si resursa evolutiei tale
Header

Deja cunosti raspunsul

septembrie 24th, 2012 | Posted by liliana in Articole


“Iată secretul meu, un secret foarte simplu. Doar cu inima poţi vedea lucrurile aşa cum trebuie; lucrurile esenţiale sunt ascunse ochiului.”

Din Micul Prinţ, de Antoine de Saint-Exupery

Poate ţi se întâmplă uneori să nu duci la bun sfârşit planurile tale, pentru că nu ştii care este următorul pas pe care trebuie să îl faci la un moment dat. Poate te opreşti din drumul tău adesea, pentru că nu vezi ce ai putea realiza mai departe, sau care este calea pe care trebuie să o urmezi. Sau poate te gândeşti să aduci lumii mai multă lumină sau mângâiere, însă nu ştii cum să faci asta cât mai bine.

Cel mai nepotrivit lucru dintre toate, este să nu faci nimic pentru tine sau semenii tăi, doar pentru că îţi închipui că nu poţi face mare lucru.

Fără o viziune te vei poticni în viaţă.

Edison a văzut lumina incandescentă înainte ca primul bec să lumineze. Bill Gates a văzut un calculator în fiecare birou şi în fiecare casă, în timp ce experţii spuneau că niciodată nu va fi posibil acest lucru.

Creierul tău şi mintea ta înregistrează tot ceea ce ţi se întâmplă – persoane, evenimente, căldură, lumină, zgomot. Tot ele îţi menţin corpul în stare de funcţiune, inima, plămânii, metabolismul – şi toate acestea dincolo de puterea ta de conştientizare. Tot ceea ce ai învăţat de-a lungul vieţii este înregistrat. Tot ceea ce ai văzut, ai auzit, ai spus, ai citit, ai experimentat.

Banca de date a subconştientului tău este enormă. Modul prin care ai acces la datele înregistrate este prin intermediul intuiţiei.

Cum funcţionează intuiţia. Atunci când te concentrezi asupra unei decizii ce urmează să o iei, intuiţia scanează enorma bancă de informaţii, le evaluează, le procesează până când ajunge la o concluzie. Ulterior încearcă să dea un semnal.

Aici e partea mai grea, deoarece semnalele prin care transmite sunt foarte discrete. Intuiţia vede clar ce trebuie să facă, însă are modalităţi „subtile” de a semnala acest lucru.

Fiecare persoană are propria cale către intuiţie. Pentru unii semnalul este un sentiment liniştitor, pentru alţii este o voce interioară, pentru alţii este o străfulgerare. Sau poate fi o combinaţie între aceste lucruri…

Cum transmite intuiţia semnalul. Aminteşte-ţi de un moment în care ai avut o presimţire, un sentiment de siguranţă că ceva merge bine. Întoace-te mental în acel moment. Derulează memoria înapoi până înaintea momentului presimţirii. Apoi deruleaz-o înainte, cadru cu cadru, şi observă semnalele interne din corpul tău, asociate cu presentimentul avut. Ce observi? O imagine? O voce? Un sentiment? Cum ştii că îţi semnalează adevărul? Pur şi şimplu ştii.

De unde ştii acest lucru? Observă unde este localizat sentimentul de siguranţă în corpul tău. E cald, e rece, se află în ceaţă? Ecoul său este înăbuşit sau este clar?

Deja ai o capacitate uimitoare de a ştii în ce direcţie să te îndrepţi.

Acordă-ţi timp pentru a-ţi cultiva intuiţia. Înainte de a lua o decizie verifică-ţi „puterea atotcunoscătoare”. Mergi pe mâna ei. Nu se înşeală aproape niciodată.

În plus, toate resursele de care ai nevoie se află în mintea ta. Ele se află acolo şi aşteaptă să apelezi la ele. Nu ai cum să le foloseşti dacă nu apelezi la ele.

Gândeşte curajos. Fii convins că toate resursele se găsesc în mintea ta. Numai prin intermediul gândirii luăm contact cu Dumezeu. Izvorul puterii spirituale se află în intelect, în puterea de a gândi şi în credinţă. Şi în simţirile tale.

Nu crea niciodată o situaţie care s-ar putea întoarce ameninţătoare împotriva ta. Este firesc să te simţi uneori copleşit de situaţii şi griji. Uneori ele pot fi atât de dure încât te gândeşti să cedezi. În acel moment gândeşte-te la faptul încurajator că toate resursele de care ai nevoie sunt în mintea ta. Aminteşte-ţi că ai în interiorul tău capacitatea de a rezolva orice ţi se întâmplă.

Viitorul în care doreşti să-ţi petreci restul vieţii este hotărât de previziunea din mintea ta. Vei găsi toate resursele pentru a o face în mintea ta. Începe prin a deprinde ceea ce se cheamă justeţea în gândire. Începe prin a elimina erorile din mintea ta. Cea mai mare greşeală este să rămâi blocat în evenimentele trecute. O persoană de succes învaţă să trăiască în prezent, învăţând din greşelile trecute şi îndreptând privirea în mod optimist spre viitor.

Mintea ta, mereu cel mai binevoitor slujitor, va răspunde la îndrăzneală, deoarece îndrăzneala este comanda de eliberare a resurselor mentale. Curajul activează puterea minţii.

Acţionează cu curaj şi vei găsi forţe nebănuite care te înconjoară şi îţi vin în ajutor. Bazează-te pe îndrăzneală şi puterea va veni.

Ai încredere: deja cunoşti răspunsul.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

no