Sursa si resursa evolutiei tale
Header

Start spre sănătate şi armonie

GRUP DE AUTOCUNOASTERE SI DEZVOLTARE PERSONALA
Start spre sănătate şi armonie

“Când voi renunţa la ceea ce sunt voi deveni ceea ce aş putea fi”
Lao Tse

Începând din 20 Iunie 2012 îţi propun să pornim împreună într-o călătorie, poate una dintre cele mai interesante din viaţă. O călătorie în care să te descoperi pe tine cel adevărat, cel care îşi recunoaşte părţile de umbră şi de lumină. O călătorie în care vei putea alege să aduci sănătatea, armonia şi bucuria în viaţa ta.

Există situaţii în care nu ai o problemă deosebită, însă ai dori să „creşti”, să „evoluezi” ca persoană, să te cunoaşti mai bine, să te dezvolţi din punct de vedere psihologic.

Dezvoltarea personală te ajută să îţi recunoşti unicitatea ca individ, să identifici mijloace de a face faţă cu succes situaţiilor zilnice cu care te confrunţi, să afli mai multe despre tine însuţi.

Îţi poţi clarifica valorile, comportamentele, reacţiile în anumite situaţii şi poţi învăţa cum să îţi foloseşti eficient resursele de care dispui, astfel încât să utilizezi mai bine timpul, să comunici eficient, să faci faţă conflictelor.
Grupuri de autocunoaştere şi dezvoltare personală prin metoda psihodramei

Reuşita în viaţa personală şi profesională este strâns legată de încrederea pe care ne-o acordăm atât nouă cât şi celorlalţi, atunci când relaţionăm.

Autocunoaşterea te ajută să îţi dezvolţi propriul potenţial, să identifici piedicile, dar şi resursele şi posibilităţile de realizare; să poţi obţine starea de congruenţă cu tine însuţi şi cu ceilalţi; să identifici ce este cu adevărat important pentru tine şi pentru ceilalţi; cum să fii în acord cu tine şi cu ceilalţi; să poţi găsi soluţii inovatoare chiar şi în cele mai dificile momente din viaţa personală şi profesională; te învaţă cum să-ţi dezvolţi creativitatea şi spontaneitatea.

Psihodrama intervine în mod esenţial asupra relaţiilor, prin tehnicile sale specifice, metodele de acţiune (dublul, inversiunea de rol, oglinda, solilocviul, sociometria). Ea produce o restucturare a modurilor disfuncţionale de „a fi” în raport cu ceilalţi, stimuleză persoana să descopere răspunsuri noi la o anume situaţie şi să devină o fiinţă autonomă şi spontană.
Beneficii

Cel mai important aspect este dezvoltarea personală, benefică şi necesară pentru a activa potenţialul interior, astfel încât să atingi succesul pe care îl doreşti.

Reprezintă primul pas pentru profesioniştii care au în vedere specializarea ca şi consilieri psihologici sau psihoterapeuţi. Studenţii la psihologie, asistenţă socială, medicină, au avantajul de a obţine certificare care atestă efectuarea a 50 de ore, recunoscută de către Colegiul Psihologilor şi care poate fi folosită în cadrul formărilor în diverse şcoli de psihoterapie şi pentru obţinerea atestatului de liberă practică. În acelaşi timp, pe parcursul acestui proces, studenţii îşi pot clarifica aptitudinile referitoare la metodele terapeutice cu care ar putea lucra sau domeniul psihologic potrivit propriului profil psihologic şi aptitudinal.

Metodele psihodramatice au o largă aplicabilitate în cadrul lucrului cu grupuri de copii, adolescenţi sau adulţi; în cadrul firmelor, instituţiilor, şcolilor; cu obiective diverse ale activităţilor: consiliere, terapie, educaţie, formare/training.

Sesiunea însumează un număr de 50 de ore şi se desfăşoară cu o frecvenţă de o şedinţă de 2 ore o dată pe săptămână.

Organizator: Armonia Sufletului
Program:
Programul se desfăşoară începand din 20 Iunie 2012, pe parcursul a 25 de şedinţe. O şedinţă este de două ore şi are loc o dată pe săptamână.
Locaţia: Braşov, (locatia exacta va fi comunicata celor inscrisi)
Preţul unei şedinţe: este de 40 RON

 

Psiholog Liliana Codleanu
Email: liliana@armoniasufletului.ro
Tel. 0728.062.222

Website: www.armoniasufletului.ro

no