Sursa si resursa evolutiei tale
Header

Schimbarea din interior

septembrie 24th, 2012 | Posted by liliana in Articole

Există poate momente în viaţa ta când îţi doreşti ca Dumnezeu să te salveze. Pentru că simţi că nu mai poţi, că e prea mult pentru tine ceea ce ţi se întâmplă, ceea ce traversezi în viaţa ta în acea perioadă. Îţi e atât de greu, de apăsător şi simţi că nimeni nu te poate ajuta.
Întrebarea potrivită nu este „Ce fac ceilalţi sau Dumnezeu atunci când totul în jurul meu se destramă?” ci „Ce fac eu?”

Poate că nu poţi învinge leii, dar nici nu trebuie să faci asta – asta e treaba lui Dumnezeu. Daniel ne spune: „Dumnezeul meu mi-a trimis pe ingerul Său şi a închis gura leilor” Daniel 6:22.
Aşa că, nu încerca să te lupţi cu duşmanii, interiori sau exteriori, ci priveşte înlăuntrul tău, fă acolo o schimbare.
Asta înseamnă să ne vedem părţile de umbră din noi, să ne împăcăm cu ele, să le acceptăm şi să le vindecăm. Leii erau încă acolo când Daniel a fost scos din groapă, dar ei nu au avut nicio putere asupra lui, pentru că el era deja schimbat interior – şi nu vor avea nici asupra ta. După acest episod Daniel a continuat să prospere. Asta se va întâmpla şi cu tine.

Una dintre cele mai mari descoperiri ale omului – fundamentul religiei, psihologiei, filozofiei şi metafizicii – este aceasta: gândurile sunt cauze şi faptele sunt efectele. Acest fapt înseamnă că realitatea ta individuală este creată de gândurile pe care le întreţii în mintea ta. Astfel, tu percepi lumea aşa cum eşti tu şi nu cum este ea; oriunde priveşti te vezi pe tine însuţi. În sens mai larg, lumea ta exterioară este o oglindă a lumii tale lăuntrice.
Cunoşti poate povestea călătorului. Acest călător a plecat din oraşul său pentru a se muta în alt oraş. Ajuns la marginea unui oraş întâlneşte un bătrân pe care îl întreabă: „Cum sunt oamenii din acest oraş?” Bătrânul îl priveşte prietenos şi îi răspunde cu o întrebare: „Cum erau oamenii în oraşul din care vii? Călătorul se grăbeşte să răspundă: „Aaa, păi acolo de unde vin oamenii sunt răi, plictisitori şi invidioşi”. Atunci bătrânul îi răspunde calm: „Aşa vor fi şi aceştia”

Ai auzit spunându-se că pentru a reuşi trebuie să plăteşti preţul care se cere. Ei bine, acest preţ este echivalentul mental interior pentru ceea ce vrei să câştigi sau să trăieşti în exterior. Pentru a-ţi schimba lumea exterioară e necesar să schimbi întâi lumea interioară.

Cum spunea Goethe: „pentru a avea mai mult, trebuie mai întâi să fii mai mult”. Cu alte cuvinte, pentru a-ţi crea o altă viaţă, în orice domeniu, este necesar să devii o altă persoană. Şi nu e vorba despre a fi altcineva, ci de a fi „tu cel schimbat”.
“Iata, taina va spun voua: Nu toti vom muri, dar toti ne vom schimba” Corinteni 15,51.

Viaţa este o călătorie, iar pentru această călătorie mintea îţi este un bun de preţ, căci ea te face bogat sau sărac, fericit sau nefericit. Iar un mare aliat este mintea supraconştientă.
Existenţa supraconştientului este cunoscută de secole. Ralph Emerson l-a numit „suprasufletul”, iar Napoleon Hill a descris această facultate mintală ca fiind „Inteligenţa Infinită” .

Toate descoperirile ştiinţifice, toate marile opere de artă, toate capodoperele din muzică şi literatură, toate sclipirile de geniu care lasă o amprentă durabilă asupra omenirii sunt rezultat al folosirii minţii supraconştiente. Legea activităţii supraconştiente este poate cel mai important factor al succesului. Ea afirmă că orice gând, plan, ideal sau scop pe care îl păstrezi tot timpul în mintea conştientă va fi transpus în realitate de către mintea supraconştientă.

Imaginează-ţi! Poţi realiza tot ceea ce îţi doreşti cu adevărat, cu condiţia să te gândeşti implicat la acel lucru, să îl asociezi cu emoţii pozitive puternice, să îl vizualizezi şi să îl afirmi în mod repetat … şi bineînţeles să faci în fiecare zi ceva pentru visul tău.
Depinde numai şi numai de tine.
Adevărata măsură a profunzimii dorinţei tale este capacitatea de a te gândi tot timpul la obiectivul acesteia şi a face în fiecare zi tot ce îţi stă în putinţă pentru dorinţa ta.

Priveşte aşadar în interiorul tău astăzi. Împacă-te cu ceea ce găseşti acolo, acordă timp şi iubire acestui spaţiu şi acestor aspecte. Sunt realităţi pentru tine, care îţi crează lumea exterioară.
Schimbă, vindecă, acceptă şi iubeşte. Şi nu uita să fii recunoscător.

Povestea ta poate fi una măreaţă. Alege azi un vis măreţ pentru tine. Transmite-l supraconştientului tău şi încrede-te în el. Şi minunile vor începe să apara, pentru că schimbarea începe cu tine şi … din interior.

Cea mai buna modalitate de a prevedea viitorul este să-l creezi”
Şi fă asta cu multă bucurie!

 

Lumină şi Armonie!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

no