Sursa si resursa evolutiei tale
Header

Start spre sănătate şi armonie – din 28 ianuarie 2013

decembrie 15th, 2012 | Posted by liliana in Noutati

Grup de terapie si dezvoltare personala prin metoda psihodramei

“Când voi renunţa la ceea ce sunt voi deveni ceea ce aş putea fi”
Lao Tse
Grup de psihodrama

Începând din 17 octombrie 2013 îţi propun să pornim împreună într-o călătorie, poate una dintre cele mai interesante din viaţă. O călătorie în care să te descoperi pe tine cel adevărat, cel care îşi recunoaşte părţile de umbră şi de lumină. O călătorie în care vei putea alege să aduci sănătatea, armonia şi bucuria în viaţa ta.
Există situaţii în care nu ai o problemă deosebită, însă ai dori să „creşti”, să „evoluezi” ca persoană, să te cunoaşti mai bine, să te dezvolţi din punct de vedere psihologic.
Dezvoltarea personală te ajută să îţi recunoşti unicitatea ca individ, să identifici mijloace de a face faţă cu succes situaţiilor zilnice cu care te confrunţi, să afli mai multe despre tine însuţi.
Îţi poţi clarifica valorile, comportamentele, reacţiile în anumite situaţii şi poţi învăţa cum să îţi foloseşti eficient resursele de care dispui, astfel încât să utilizezi mai bine timpul, să comunici eficient, să faci faţă conflictelor.
Reuşita în viaţa personală şi profesională este strâns legată de încrederea pe care ne-o acordăm atât nouă cât şi celorlalţi, atunci când relaţionăm.
Autocunoaşterea şi Dezvoltarea Personală te ajută să îţi dezvolţi propriul potenţial, să identifici piedicile, dar şi resursele şi posibilităţile de realizare; să poţi obţine starea de congruenţă cu tine însuţi şi cu ceilalţi; să identifici ce este cu adevărat important pentru tine şi pentru ceilalţi; cum să fii în acord cu tine şi cu ceilalţi; să poţi găsi soluţii inovatoare chiar şi în cele mai dificile momente din viaţa personală şi profesională; te învaţă cum să-ţi dezvolţi creativitatea şi spontaneitatea.

Psihodrama intervine în mod esenţial asupra relaţiilor, prin tehnicile sale specifice, metodele de acţiune (dublul, inversiunea de rol, oglinda, solilocviul, sociometria). Ea produce o restucturare a modurilor disfuncţionale de „a fi” în raport cu ceilalţi, stimuleză persoana să descopere răspunsuri noi la o anume situaţie şi să devină o fiinţă autonomă şi spontană.

Beneficiile pe care le aduce participarea la acest grup de Terapie şi Dezvoltare Personală:

  • activarea potenţialului interior
  • accesarea resurselor personale de putere şi vindecare
  • dezvoltarea creativităţii şi spontaneitaţii
  • activarea potenţialului de schimbare astfel încât să atingi succesul pe care ţi-l doreşti
  • dobândirea modului de acţiona într-o stare de performanţă la momentul potrivit

Abilităţile pe care le dobândeşti în grupul de Dezvoltare Personală sunt:

Competenţa de sine – a fi în armonie cu sine

Dezvoltarea competenţei de sine aduce: claritate în înţelegerea rolurilor personale, echilibrul între viaţa particulară şi viaţa profesională, stabilitate psihică şi emoţională, curaj, autocontrol, acces la creativitate şi intuiţie, adică o viaţă mai echilibrată, mai bine structurată, cu mai puţine eforturi, mai aproape de ceea ce doreşti.

Competenţa socială – a fi în armonie cu ceilalţi

Dezvoltarea competenţelor sociale înseamnă mai bune capacităţi de comunicare şi de muncă în echipă, competenţe de conducere, posibilitatea de a motiva şi a convinge, adică succes şi mai bună înţelegere la locul de muncă, atingerea obiectivelor cu eforturi mai mici, obţinerea mai uşoară a cooperării celor din jur, mai puţin consum emoţional şi convingere mai simplă a colegilor.

Competenţa de specialitate – a fi în armonie cu activităţile

Dezvoltarea competenţelor de specialitate ajută la descoperirea propriilor abilităţi, a propriilor talente, plăcerea de a învăţa şi a gândi teoretic, competenţa metodică, cultura generală

Participarea la grupul de Terapie şi Dezvoltare Personală reprezintă primul pas pentru profesioniştii care au în vedere specializarea ca şi consilieri psihologici sau psihoterapeuţi.
Absolvenţii de psihologie şi studenţii la psihologie, asistenţă socială, medicină, au avantajul de a obţine certificare care atestă efectuarea a 50 de ore, recunoscută de către Colegiul Psihologilor din România şi care poate fi folosită în cadrul formărilor în diverse şcoli de psihoterapie şi pentru obţinerea atestatului de liberă practică. În acelaşi timp, pe parcursul acestui proces, studenţii îşi pot clarifica aptitudinile referitoare la metodele terapeutice cu care ar putea lucra sau domeniul psihologic potrivit propriului profil psihologic şi aptitudinal.

Metodele psihodramatice au o largă aplicabilitate în cadrul lucrului cu grupuri de copii, adolescenţi sau adulţi; în cadrul firmelor, instituţiilor, şcolilor; cu obiective diverse ale activităţilor: consiliere, terapie, educaţie, formare/training.

Sesiunea însumează un număr de 50 de ore şi se desfăşoară cu o frecvenţă de o şedinţă de 2 ore o dată pe săptămână.

Organizator: Armonia Sufletului
Program:Programul se desfăşoară începând din 28 ianuarie 2013, pe parcursul a 25 de şedinţe. O şedinţă este de două ore şi are loc o dată pe săptamână.
Locaţia: Braşov, (locatia exacta va fi comunicata celor inscrisi)
Preţul unei şedinţe: este de 40 RON

 

Psihoterapeut:

Liliana Codleanu – psihoterapeut atestat CRP psihodramă clasică
Email: liliana@armoniasufletului.ro
Tel. 0728/062222


You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Responses are currently closed, but you can trackback.