Sursa si resursa evolutiei tale
Header

Ceremonii

Ceremonia Despacho

CEREMONIA DESPACHO
Ceremonia Despacho este o practică centrală a unui complex spiritual shamanic. Reprezintă o ofrandă adusă Mamei Pământ şi Tatălui Ceresc, o Rugăciune de mulţumire şi recunoştinţă.
Potrivit intenţiei pentru care este realizat, poate fi efectuat pentru a aduce sănătatea, bunăstarea şi prosperitatea în viaţa cuiva, sau pentru a mulţumii pentru evenimente speciale, pentru a sărbătorii, pentru a promova fertilitatea, pentru a vindeca o boală sau pentru a îndepărta energiile joase, gândurile răuvoitoare trimise de cineva.
Cei care realizează Ceremoniile Despacho sunt shamani cunoscuţi ca fiind Păstrători ai Înţelepciunii, Altomesayoc. În cadrul ceremoniei, ei se aliniază cu forţele naturii sau ale Universului şi astfel trimit un mesaj şi crează o viziune a ceea ce este posibil prin frumuseţe şi abundenţă, prin echilibru şi iubire. Shamanul accesează o dimensiune non-ordinară a realităţii, sursa ultimă a tuturor lucrurilor. Conţinutul Despacho-ului are o semnificaţie simbolică, însă intenţia creatorului său transcende orice conţinut literar sau simbolic, accesând direct forţele arhetipale şi energetice.
Ayni Despacho
Este specific shamanismului Incaş şi reprezintă o Ceremonie a reciprocităţii cu întreg Universul. Conceptul de Ayni este esenţial pentru shamanii din Anzi şi se bazează pe armonia şi reciprocitatea între oameni, natură şi forţele spirituale. Ayni aduce echilibru în vieţile noastre şi crează relaţii între lumile noastre seculare şi sacru. Sănătatea umană şi bunăstarea depind de reciprocitatea echilibrată între toate elementele vieţii.
Ayni Despacho este un dar, o ofrandă, o rugăciune de recunoştinţă pentru tot ceea ce primim în vieţile noastre de zi cu zi, o aliniere în armonie cu Mama Pământ şi cu toate manifestările ei. Pentru a crea un Ayni Despacho intrăm în legătură specific shamanică cu cele trei nivele de conştiinţă: yankay – universul fizic, yachay – tărâmul spiritual sau de înţelepciune şi munay – sentimentul central, iubirea sau inima. Prin integrarea acestor calităţi, prin intenţia personală sau de grup şi recunoştinţa faţă de pământ şi natură, care sprijină toate eforturile comunităţii, Despacho-ul re-armonizeză şi echilibrează comunitatea într-un organism energetic unic, în care firele luminoase care ne conectează sunt reafirmate şi consolidate. Lucrarea noastră din timpul Ceremoniei Despacho ne ajută să manifestăm în lume ceea ce avem nevoie pentru a păşi în devenirea noastră, ne ajută să creăm energie armonioasă şi să fiinţăm o lume a iubirii, a echilibrului şi abundenţei în care să păşim. Devenim astfel capabili să creem o realitate ce nu se intersectează cu visul colectiv al lipsei, insuficienţei şi fricii, ci o realitate bazată pe principiile creatoare ale Universului. Când suntem în relaţia potrivită cu Cerul, Pământul şi cu noi înşine, ne aliniem cu această forţă vitală a Universului. Ayni Despacho ne ajută să creem această armonie la toate nivelele şi să trăim într-o lume ce este abundentă şi frumoasă în mod natural.
Produsul final al unei ceremonii Despacho este o mandală grafică realizată dintr-o gamă diversă de produse naturale: seminţe, pietre semipreţioase, minerale, tămâie, frunze, flori, simboluri, pene, fire colorate, produse naturale … care pot simboliza rezultatul dorit. Intenţia este simbolică şi metafizică şi inţelegerea profundă este că Despacho oferă rezultatul în domeniul puterii spirituale. Ayni Despacho este o ceremonie puternică pentru a binecuvânta sau atrage în viaţă o nouă relaţie, un loc de muncă, o locuinţă, un copil, un proiect, o afacere.
Primul Despacho pe care-l facem este pentru locul în care ne-am nascut: muntele, râul sau lacul, marea sau oceanul alături de care ne-am născut şi ne-am petrecut primii ani din viaţă. Este darul pentru tot ceea ce am primit în prima parte a vieţii, este rugăciunea de mulţumire pentru locul şi oamenii din viaţa noastră de atunci şi în acelaşi timp este o ceremonie de desprindere de acel loc, pentru a putea merge eliberaţi mai departe – chiar dacă te-ai născut în acelaşi loc în care locuieşti şi azi, deoarece creezi o nouă relaţie cu locul, potrivită cu cel ce eşti acum.
Aya Despacho
Este un despacho efectuat pentru a ajuta corpul luminos, al unei personae care este pe moarte sau care a decedat, să se desprindă de corpul fizic cu graţie. Se spune că spiritul celor ce au murit persistă în imediata apropiere a corpului fizic timp de şapte zile. Shamanul vindecător recunoaşte momentul potrivit pentru a ajuta corpul luminos să desfacă legătura cu corpul fizic.
Aya Despacho se mai realizează şi atunci când dorim să încheiem la nivel energetic o relaţie, să începem o nouă carieră, să încheiem un mod de a fi în lume sau atunci când suntem pregătiţi şi dorim să începem o nouă etapă a vieţii noastre. Este o ceremonie puternică de binecuvântare, de mulţumire şi recunoştinţă pentru a atrage un nou început în viaţă.
Cuti Despacho
Este o Ceremonie de “întoarcere” sau de “protecţie personală”. Ea eliberează de gândurile şi atacurile energetice ce vin dinspre alte personae, cum ar fi cele de mânie, gelozie, furie, ură, invidie, blesteme. Acest Despacho este realizat cu mâna stângă şi în sens anti-orar, în timp ce mâna dreaptă reprezintă “Timpul Visului”. Intenţia acestei ceremonii este aceea de a reflecta, de a îndepărta, de a întoarce ceea ce nu ne aparţine înapoi in univers, nu către o persoană anume.

 

Ceremonialul Focului

 

CEREMONIALUL FOCULUI
CICLURILE PĂMÂNTULUI ŞI FAZELE LUNII

Culturile tradiţionale recunosc că în lumea naturală toate lucrurile urmează un flux continuu care nu ia sfârşit, un flux de naştere, creştere, moarte şi renaştere. În natură, moartea este adesea sursă de viaţă: şoarecele moare astfel ca vulturul să poată trăi, viaţa, care este plină de efervescenţă primăvara, urmează etapei de linişte din timpul iernii.
Pe planeta pământ, ciclurile naturale sunt stabilite de Soare şi Lună. Soarele oferă energie pentru întreaga viaţă de pe pământ iar luna controleaza starea de spirit şi ciclurile de reproducere pentru multe plante şi animale, inclusiv pentru om.
Este timpul ca omul modern să re-înveţe legătura armonioasă cu ciclurile subtile ale pământului şi aştrilor care ne guvernează existenţa.

Luna nouă reprezintă timpul reînnoirii şi renaşterii, un timp pentru a da drumul a ceea ce a fost şi de a îmbrăţişa ceea ce este pe cale să vină.

Luna plină este un moment pentru a reflecta asupra cerşterii şi realizării. Ceremoniile la lună plină încurajează creşterea economică şi realizarea în ciclurile personale a prosperităţii, abundenţei şi creşterea spirituală.

Echinocţiul este momentul echilibrului, al locului de întâlnire între lumină şi întuneric, zi şi noapte, masculin şi feminin, plus şi minus, pozitiv şi negativ. Este momentul în care această întâlnire este pusă sub semnul egalului, în care este prezentă armonia. Ceremoniile la echinocţiu încurajează echilibrul, împăcarea, pacea, vindecarea şi armonia.

Solstiţiul este momentul de înălţare, de iluminare, de împlinire şi desăvârşire. Al începutului şi al sfîrşitului. Este momentul Creaţiei şi al stăpânirii Timpurilor. Ceremoniile la solstiţiu încurajează şi alimentează creativitatea, credinţa, iluminarea, noile începuturi. Aduc împlinirea în vieţile noastre şi energiile noilor începuturi, ale transcenderii şi înălţării. Ele reprezintă un portal către Lumină, Energie şi Sacru.

Fiecare ceremonie va celebra ciclurile naturale care au o influenţă profundă asupra vieţii noastre. Ceremoniile au rolul de a oferii informaţii şi practici ce vor facilita alinierea la fluxul şi refluxul din viaţa noastră de zi cu zi şi de armonizare cu ciclurile Mamei Pământ. Astfel, aceste ceremonii vor crea Spaţiul Sacru potrivit alinierii la forţele puternice ale naturii ce ne vor însoţii şi sprijinii pe drumul devenirii spirituale şi al împlinirii materiale.

 

În timpul Ceremoniei Focului se aruncă „săgeţi ale morţii” şi „săgeţi ale vieţii” în flăcările sacre. Sageţile morţii sunt eliberate cu recunoştinţă şi iubire şi cu inima împăcată, acceptând înţelepciunea lecţiilor de viaţă pe care le-am învăţat. Ne eliberam astfel de toate aspectele pe care nu dorim să le ducem mai departe.

Săgeţile vieţii sunt eliberate cu bucurie, iubire şi cu intenţia clară de a ajuta manifestarea unui rezultat anume în viaţa noastră. În timp ce săgeţile ard, ele transmută aspectele fizice ale acestei lumi în starea lor energetică, reprezentată de fumul focului prin arderea săgeţii. Energia eliberată şi transmutată este adusă apoi în corp prin trei centrii importanţi de putere. Energia adusă în interiorul nostru se aşează în Câmpul Energetic de Lumină vindecând şi întărind Sinele nostru Suprem, care transcende Timpul şi Spaţiul.

Astfel, la Lună Plină şi la Lună Nouă vom aduce la foc săgeţile recunoştinţei pentru împlinirile din viaţa noastră şi săgeţile morţii pentru ceea ce suntem pregătiţi să ne eliberăm, să lăsăm să plece. Vom crea astfel un vid, un loc prielnic pentru noile energii şi vibraţii care sunt pregătite să ne susţină pe cale.
Flăcările focului sacru şi fumul ne for purifica. Este un puternic proces de alchimizare, curăţire şi înnoire a trupurilor şi a sufletelor noastre.

Calea shamanică este una a focului, asfel că Focul Sacru ne va însoţii pe drumul tranformării şi vindecării noastre.
Băţul Pacha Mama va fi darul nostru de recunoştinţă şi iubire pentru toate binecuvântările primite şi în acelaşi timp vom trimite prin el, cel mai frumos vis pentru Pământ şi Omenire.
Vom fi uniţi în această Ceremonie cu toţi shamanii care celebrează, creind astfel un nou portal de putere ce ne va susţine în următoarea perioadă.
Ne vom lăsa înconjuraţi cu bucurie de Maeştrii Înălţaţi şi Fiinţe de Lumină, care ne vor însoţii şi ne vor binecuvânta. Vom chema străbunii să ni se alăture şi să se bucure împreună cu noi în aceste clipe sacre.
Vom simţi privirea şi iubirea infinită a Creatorului, care va primi cu bucurie darul nostru.

ŞEDINŢE INDIVIDUALE DE TRATAMENT ENERGETIC PRIN MEDICINA SHAMANILOR INCA

Vă invit să participaţi la Şedinţe individuale de tratament energetic prin medicina shamanică a incaşilor.
Tehnicile pentru vindecarea cu ajutorul Energiei Luminii sunt forme ale practicilor străvechi de vindecare, care sunt încă folosite în America de Nord şi în America de Sud. Vindecarea shamanică este o practică energetică de curăţare, transformare şi rescriere a Corpului Energetic de Lumină. Astfel vindecarea are loc instantaneu la nivelul Corpului Energetic de Lumină şi apoi, procesul odată declanşat, continuă pe parcursul următoarelor săptămâni prin echilibrarea, curăţarea şi vindecarea la nivel psihic, emoţional şi în cele din urmă la nivelul corpului fizic. Din această perspectivă tratamentul energetic de vindecare presupune o abordare integratoare a celor patru corpuri – energetic, psihic-mental, emoţional şi fizic – şi se desfăşoară pe parcursul mai multor şedinţe.
Vindecarea shamanică ajută la:
Eliberarea blocajelor energetice – prin curăţarea şi echilibrarea centrilor energetici – a chakrelor, de energiile joase, toxice, acumulate.
Consolidarea sistemului imunitar, reconectarea la forţa şi înţelepciunea interioară şi trezirea vindecătorului interior – prin echilibrarea vibraţională a centrilor energetici ai corpului şi practici ale Roţii Leacului.
Vindecarea traumelor, a durerii emoţionale şi a unor dureri fizice – prin practica extracţiei Energiilor Condensate, practici ale Constelaţiei shamanice şi a Călătoriilor Shamanice.
Obţinerea unei stări de relaxare şi linişte interioară – prin procesul de Decuplare a Reacţiei de “Luptă sau Fugi”.
Restabilirea echilibrului psihic prin reintegrarea acelor aspecte energetice pierdute ale sufletului – prin practicile de Recuperare a Părţilor de Suflet.
Reechilibrarea axiatonală, rescrierea Matricei Energetice – prin procesul Iluminării, rescriere a Câmpului Energetic de Lumină cu Lumină Pură.
O nouă perspectivă optimistă asupra propriei existenţe, accesarea propriilor resurse interioare şi dobândirea unor modele comportamentale adaptative optime – prin Rescrierea Contractului Original, DescopErirea Misiunii Personale în această viaţă, Călătoriile în Lumea de Jos şi acces la propriul Animal de Putere.
Integrarea tuturor aspectelor vindecătoare – prin Noua Hartă Mitică.
Tehnicile shamanice folosite sunt cele specifice Incaşilor sud-americani Laika.
Vindecarea energetică este o călătorie de vindecare a Sufletului. Străbătând pas cu pas această cale de Vindecare a Sufletului, înveţi să descoperi, să înţelegi şi să respecţi propriul adevăr, propria unicitate, propriile daruri şi mai ales propria şi indestructibila fuziune cu Sacrul. Fiind o abordare integrativă pe multiple nivele, ea reprezintă o nouă viziune asupra vindecării şi o transformare personală, necesitând un proces care se desfăşoară pe parcursul mai multor şedinţe.
Sesiunile au loc pe bază de programare şi sunt susţinute în Braşov şi Bucureşti.

Durata: O şedinţă durează 90 de minute
Preţul: o şedinţă 150 Ron
Ofertă: la achiziţionarea unui abonament de patru şedinţe beneficiezi de doua sedinţe gratuite
Pentru programări şi detalii: Liliana Codleanu – psiholog, psihoterapeut, Rezonanz Coach, Master Practitioner NLP, Shaman trainer, practicant al medicinei energetice shamanice incaşe, purtător de mesa în tradiţia Laika.
E-mail: liliana@armoniasufletului.ro
Telefon: 0728062222
Website: www.armoniasufletului.ro

Valoarea shamanismului vine din aceea că, într-un mod simplu şi natural, ne învaţă să preluăm controlul asupra propriilor noastre vieţi, să ne redobândim puterea interioară, să găsim sensul şi menirea vieţii, să ne reconectăm cu Divinul din noi. El ne conduce în mod natural la atingerea stării de armonie cu Sinele nostru, prin intermediul experienţei personale.

!!! De reţinut:
Vindecarea energetică nu îşi propune să înlocuiască tratamentele alopate recomandate de medici. Practicile de vindecare energetică shamanică nu prescriu tratamente medicale şi nu diagnostichează. Vă recomandăm să vă consultaţi medicul personal sau specialistul în cazul oricăror afecţiuni pe care le aveţi sau de care consideraţi că suferiţi!