Sursa si resursa evolutiei tale
Header

Dezvoltare personală si psihoterapie de grup pentru adolescenti

“Ceea ce rămâne în tăcere în timpul copilăriei se manifestă cu voce tare în adolescenţă”
E. Kestemberg

Adolescenţa este perioada marilor schimbări în cadrul personalităţii umane. Este perioada în care adolescentul se construieşte pe sine prin căutări, reorganizări, identificări şi valorizări. Este procesul complex prin care copilul devine adultul de mâine, învăţând zi de zi să se adapteze la schimbare prin maturizare.

Dar această schimbare se realizează cu preţul unor permanente conflictualităţi psihice, iar gestionarea acestora generează structuri: pozitive-armonioase sau negative-dizarmonice.

Scopul psihoterapiei pentru adolescenţi poate fi specific, centrat pe probleme: schimbări de comportament, reducerea anumitor simptome (de exemplu gânduri suicidare), adicţie (fumat, consum de droguri), eşec şcolar etc, sau general: spre a obţine sporirea încrederii în sine, creşterea stimei de sine, comunicare eficientă, dezvoltare personală.

Dacă în acestă perioadă, a adolescenţei, tânărul este ajutat să se dezvolte armonios are şansele să devină un adult echilibrat cu încredere în forţele sale.

Beneficiile participanţilor:

  • dezvoltarea stimei de sine şi a încrederii în sine
  • dezvoltarea capacităţii decizionale
  • dezvoltarea capacităţii de relaţionare optimă
  • dezvoltarea capacităţii de adaptare la situaţii noi
  • dezvoltarea creativităţii şi spontaneităţii

Programul se adresează tinerilor cu vârsta între 14 şi 19-20 ani şi înepe la completarea locurilor disponibile. Durata este de 10 şedinţe. Frecvenţa este de o şedinţă de două ore o dată pe săptămână.

Impreuna totul este mai uşor!