Sursa si resursa evolutiei tale
Header

Evolutie spirituala

ŞAMANISM


“Dacă lumea nu poate schimba visele tale, visele tale vor schimba lumea”

SHAMANISMUL este cea mai veche formă de dezvoltare personală, precedând toate religiile şi filozofiile cunoscute. În ultima vreme a revenit în atenţie, manifestând o adevărată renaştere. Conţine precepte nepieritoare, ce ne pot pune în acord fin cu Natura şi ne pot face legătura cu alte niveluri sau „dimensiuni“ ale fiinţei noastre.

Şamanismul se referă la trăirea „extraordinarului“ pe timpul ducerii unei vieţi obişnuite. Reprezintă o înţelepciune străveche, fiind esenţa cunoştinţelor deţinute de cei buni – vizionarii şi înţelepţii din toate rasele şi culturile – care au păstrat cunoştinţele lor despre „misterele vieţii“ în chiar propriile lor tradiţii orale, până când clipa dezvăluirii acestora urma să vină. Şamanismul nu este o religie sau o filozofie. Nu prevede doctrine în care trebuie să se creadă, nici concepte pentru care să se lupte, nu există în el lideri spirituali care să ceară loialitate, nici ierarhii care să impună supunere, nici vreun guru care să fie urmat. Cosmologia şamanismului merge dincolo de graniţele credinţei, deoarece este un proces de obţinere a cunoaşterii prin intermediul experienţei acţiunii efective. Iar aceasta deoarece răspunsurile la unele din cele mai dificil de înţeles mistere ale vieţii stau dincolo de constrângerile generate de limitările istorice, sociale şi politice pe care fiecare cultură şi le-a autoimpus.

Şamanii nu lucrează într-o manieră competiţională, ci într-una cooperaţională, prioritatea lor fiind vindecarea, starea de bine a pacientului, de aceea ei de multe ori conlucrează cu succes cu practicanţii altor sisteme de vindecare.

Calea Şamanului este o cale extraordinară a vindecării, a cunoaşterii, a iubirii responsabile. Pe această Cale, minunate lucruri ca Recuperarea Sufletului, vindecarea sufletului şi a trupului, a Planetei însăşi, comunicarea directă cu Sufletul Mamei Pământ şi cu tăcuţii şi iubitorii noştri învăţători nevăzuţi, devin posibile. Şamanii sunt un tip de vindecători care se disting de alte tipuri prin folosirea călătoriei în lumile ascunse cunoaşterii obişnuite.

Putem surprinde unitatea şi similaritatea tehnicilor folosite de şamani în colţuri îndepărtate ale Planetei. Structura universului şamanic este identică în multistratificarea sa concentrică. Legătua cu natura, cu Mama Pământ, călătoria şamanică sunt aceleaşi, fie ca sunt făcute de un eskimos, sau de un şaman din Tibet, Siberia, Anzi, sau de un Kahuna din Hawai…

Calea şamanică nu prezintã nici vreo asemănare cu sistemele de antrenare a psihicului, condiţionate de metode şi necesitând aderarea la un cod disciplinar strict, ca element care să le condiţioneze eficienţa. Nu este doar un exerciţiu al minţii, ci un proces natural ce ne dă posibilitatea să preluăm controlul propriei noastre vieţi prin intermediul Spiritului, găsind în el înţeles, scop şi împlinire.

Adevărata provocare a timpurilor noastre este reprezentată de încercarea de a descoperi cel mai ascuns Sine al nostru, de a dezveli imaginea a ceea ce şi cine suntem cu adevărat – un Spirit – şi, ca rezultat, de a da un sens real vieţii noastre. Spiritul şamanic ne ajută să ajungem la o mai profundă înţelegere a noţiunii de a fi cu adevărat „divin“, ceea ce nu este acelaşi lucru cu a fi religios. A fi divin este ceva obişnuit, legat de desfăşurarea de activităţi pământene, neavând nimic de-a face cu credinţa!

Se manifestă chiar şi în mijlocul unei activităţi intense, deci, chiar o activitate mai puţin plăcută şi lumească, cum ar fi gătitul sau spălatul, poate fi mai plină de spiritualitate decât repetarea unei rugăciuni într-o bisericã, meditarea într-un sanctuar casnic, incantarea unei mantre în izolare sau săvârşirea unui ritual mistic! Iar asta deoarece pentru a da dovadă de spiritualitate, trebuie să intrăm în armonie cu Sinele nostru natural, ce are în compoziţia sa Spiritul.

Şamanismul reprezintă deasemenea aducerea psihicului alături de inimă şi Spirit, într-un tot unitar. Este o manieră de dezvoltare a vieţii, în care Trupul, Psihicul, Sufletul şi Spiritul sînt cultivate laolaltă, pentru a putea funcţiona împreună într-o relaţie de armonie şi dinamism, care să aibă ca rezultat realizarea propriei noastre naturi multi-dimensionale.

Calea şamanică vă scoate de pe făgaşul fără sfârşit al căutării şi vă aşează pe calea ce vă dă posibilitatea să trăiţi experienţa plină de bucurie a descoperirii:

 • a descoperirii armoniei cu Natura şi cu voi înşivă
 • a descoperirii că Pământul este o fiinţă vie care vă hrăneşte şi vă întreţine şi, astfel, a conştientizării existenţei unei relaţii cu toate fiinţele vii care împart cu voi suprafaţa Pămîntului
 • a descoperirii de căi de ajungere mai aproape de Sufletul vostru, precum şi de integrare a tuturor aspectelor care funcţionează la diferitele voastre niveluri de existenţă
 • a descoperirii „sinelui“ original, adevăratul vostru „sine“ şi a conştientizării „eului“ vostru multiplu
 • a descoperirii faptului că şamanismul nu este un „sistem“ sau o „metodă“, ci pur şi simplu un proces – un proces de transformare care vă schimbă percepţia asupra vieţii, astfel încât să puteţi aborda fiecare zi cu acel tip de anticipare fericită care vă era poate caracteristic în copilărie, atunci când viaţa era marea aventură a descoperirii

Într-adevăr, aplicarea principiilor spiritului şamanic va transforma fiecare zi a vieţii voastre, de acum înainte, într-o aventură incitantă şi plină de miracole. Vă va transforma percepţia şi vă va extinde capacitatea de cunoaştere pe care o aveţi despre propria persoană.

 

MUNAY KI


“Există doar două moduri de a-ţi trăi viaţa… Unul este ca şi cum nimic nu este un miracol. Celălalt este ca şi cum orice este un miracol”
Albert Einstein

Munay Ki este un cuvânt de origine Quechua şi înseamnă „Iubire şi Putere” sau „Fii aşa cum eşti”. Aceste ritualuri iniţiatice sunt comune tuturor tradiţiilor şamanice chiar dacă ele sunt exprimate sub diverse forme şi stiluri în culturi diferite. Munay Ki reprezintă cele mai profunde şi mai transformatoare ritualuri ce provin de la indienii Q’ero, şamanii de nivel superior ai incaşilor, care îşi au originea în urmă cu peste 30000 de ani la păstrătorii înţelepciunii, cunoscuţi ca fiind poporul Laika.

Munay Ki are nouă ritualuri de iniţiere din medicina şamanică Iniţiatorii au abilitatea de a transforma conştiinţa umană – prin modificarea matricei, modelului luminos al corpului nostru astfel încât îmbătrânim şi ne vindecăm în mod diferit pe măsură ce corpul nostru fizic evoluează şi devenim Homo Louminos.

Cele 9 ritualuri.

 • Ritualul de protecţie – constă din crearea în câmpul de lumină a cinci benzi energetice reprezentând elementele pământului, aerului, focului, apei şi luminii pure. Odată instalate aceste benzi vor acţiona ca un scut-filtru ce va dizolva orice energie negativă din jurul vostru.
 • Ritualul vindecătorului – Humpeq – te conectează cu o linie de şamani din trecut, cu Fiinţe de Lumină care vor veni şi ne vor asista în propria vindecare şi transformare personală.
 • Ritualurile armoniei – Ayni Karpai – reprezintă transmisia a şapte arhetipuri universale în chakrele voastre. În chakra rădăcină veţi primi şarpele, în chakra sacrală jaguarul, în chakra solară pasărea colibri şi vulturul (condorul) în chakra inimii. Apoi vor urma o serie de trei aşa zişi „arhangheli” în chakrele superioare. Aceste arhietipuri sunt transmise în centri energetici ca seminţe. Aceste seminţe sunt germinate cu foc. Va trebui să faceţi un număr de meditaţii ale focului, pentru a le hrănii şi a le face să crească.
 • Ritualul profetului – Karwak – constă în instalarea unor legături energetice exterioare între ochiul al treilea, cortexul vizual şi chakra inimii. Această practică va trezi abilitatea de a percepe lumea invizibilă, “vederea interioară”.
 • Ritualurile păstrătorilor zilei – Pampa Mesayok – este o transmisie energetică, un ritual care te conectează cu o linie de maeştri vindecători. Păstrătorii zilei sunt pregătiţi să invoce vechile altare sacre ale vindecării pentru a aduce echilibru Pământului, ei sunt cei ce cheamă soarele să răsară în fiecare dimineaţă şi să apună în fiecare seară, asigurându-se că oamenii sunt în armonie cu Mama Pământ.
 • Ritualul păstrătorilor înţelepciunii – Alto Mesayok – prin care vei fi conectat la o linie a fiinţelor de lumină din trecut dar şi din viitor . Acest ritual este asociat cu vârfurile munţilor unde Dumnezeu i s-a adresat direct omului. Acest ritual te va ajuta să ieşi din timp şi să simţi gustul infinitului.
 • Ritualul păstrătorilor pământului – Kurak Akullak – te conectează cu Fiinţele Superioare, arhangheli protectori ai galaxiei noastre şi ai sistemului nostru solar. Te ajută să înveţi căile profetului şi să visezi lumea întru materializare.
 • Ritualul păstrătorilor stelelor – Morshay Karpay – îţi stabilizează câmpurile energetice pentru marea schimbare a vibraţiei energetice ce va avea loc în anul 2012. După primirea acestui ritual corpul fizic începe să evolueze în corpul omului de lumină, Homo luminosus. Procesul de îmbătrânire va fi încetinit şi devi rezistent la boli. Când vei primi acest ritual devi administrator al timpului care va să vină.
 • Ritualul Creatorului – Taitanchis Tranti – îţi trezeşte Lumina Creatorului sau Lumina Interioară Divină, astfel încât realizezi că eşti parte a Întregii Creaţii, de la cel mai mic grăunte de nisip la cea mai mare galaxie din Univers. Acest ritual nu a fost până recent disponibil pe Planetă. A fost primit de către Alberto Villoldo de la indienii Q’ero, care a primit şi capacitatea de a-l transmite mai departe.

 

Beneficiile acestor ritualuri pe care le veţi primi sunt nenumarate:

 • Reprogramarea corpului de lumină, pentru a putea să ne vindecăm, să îmbătrânim, să trăim şi să murim într-un mod diferit
 • Însuşirea celor patru niveluri ale percepţiei şamanice: nivelul percepţiei fizice (reprezentat de şarpe), nivelul minţii şi al percepţiei emoţionale (reprezentat de jaguar), nivelul sufletului şi al percepţiei sacre (reprezentat de pasărea colibri), nivelul percepţiei spirituale (reprezentat de vultur)
 • Vindecarea şi ieşirea din poveştile personale, rănile emoţionale, din identificarea cu ego-ul
 • Regăsirea unor părţi de suflet pierdute şi a contractelor sufletului cu care am fost de acord înainte de a ne naşte