Sursa si resursa evolutiei tale
Header

Psihoterapie de cuplu adulti

“Or fi căsniciile hărăzite pentru paradis, dar unele amănunte de zi cu zi trebuie rezolvate aici, pe pământ”
Gloria Pitzer

Relaţiile dintre parteneri sunt vii, complexe, dinamice. Fiecare dintre parteneri vine în acea relatie cu o istorie proprie, cu experienţele sale, cu trăirile sale legate de trecut şi uneori acestea pot crea tensiuni sau lipsă de comunicare, discrepanţă la nivelul valorilor, raceală în cadrul relaţiei, ceea ce poate duce la insatisfacţie, infidelitate, resentimente, disfuncţii sexuale.

Dacă simţi că în relaţia ta au aparut probleme, gândeşte-te la psihoterapia de cuplu ca la un ajutor pentru a-ţi “vindeca” relaţia sau pentru a descoperi ceea ce îţi doreşti cu adevărat de la ea. Psihoterapia de cuplu îţi poate oferi perspective noi, dobândirea unor abilităţi de relaţionare optimă, discutarea conflictelor între parteneri într-un spaţiu neutru.

Problemele abordate într-o psihoterapie de cuplu pot fi legate de intimitate, putere, control, luarea deciziilor şi în spaţiul terapeutic se vor diferenţia de cele mai multe ori “luptele individuale” ale fiecăruia, de cele care îşi au originile în relaţie. Iar beneficiile pot fi multimple: optimizarea comunicării, creşterea cooperării, inlăturarea conflictualităţii, creşterea flexibilităţii şi a interacţiunii între membri, invăţarea negocierii optime.

Înlătură temerile tale legate de terapia de cuplu şi primeşte ajutorul necesar pentru a da o şansă relaţiei tale.